Sykkel til Eldresenteret

Sykkel til Eldresenteret

Publisert av Jarle Lavik den 10.10.22.

Lions club Ringebu-Fåvang har i sommer gitt en elektrisk sykkeltaxi med hjelmer til Omsorgssenteret. Personer over 18 år kan avtale med personalet og sykle med de som kan ha glede av en tur ut, uavhengig om de bor på Omsorgssenteret eller er hjemmeboende. 

Klubben har også kjøpt en «video»-trimsykkel. Her kan pårørende og besøksvenner bli med beboere og brukere av aktivitetssenteret og se film som er filmet fra sykkel. Én kan sykle og andre se på, og alle «oppleve» å sykle i nærmiljøet eller et annet sted i verden. Aktivitetsavdelingen har begrenset mulighet for å delta; de setter pris på om andre tar initiativ til at filmer settes på og sykkelen brukes. 

Medlemmene har siste året også gjennomført en vellykket Lions-Røde-Fjær-Innsamlingsaksjon til formålet «Familie-og kompetanse hus på Beitostølen Helsesportssenter» med resultat kr.  125.000- inkludert gave fra Ringebu kommune på kr 15 000 kr. Tilbudet er for fysisk funksjonshemmede fra hele landet og selvfølgelig også fra vår kommune. Helsevesenet anbefaler og gir tilbud. Likevel er det alltid nyttig at de som trenger det og deres pårørende kjenner til tilbudet og kan spørre. 

Leieavtale med kommunen om bruk av Hanstad-parken til rolig aktivitet og sitte område for ungdom i tilknytning til nærmeste nabo; Ungdomshuset, er inngått for 30 år. Det vil komme en pergola med tak, og aktivitetsapparater blir også vurdert

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, bygning, bilvei Automatisk generert beskrivelseParken er fortsatt åpen for alminnelig rekreasjon og hygge for allmenn bruk, men med særlig fokus på større barn og unges bruk og nytte. Alle er imidlertid velkomne til å åpne porten, gå inn, kjenne atmosfæren og sette seg ned for avslapning og prat. Parken er åpen for allmennheten.

Hanstadeiendommen er en kulturperle, og vi vil komme tilbake til menighetsbladets lesere med mer informasjon om husets historie, eiere, beboere og brukere i neste nr.